Egen djupmassage

Tränar man regelbundet och ganska mycket kan man få problem med krampande muskler. Inte den typ av kramp som gör hutlöst ont och anfaller tillsynes utan orsak, utan en kramp som byggts upp. Detta kan kännas som en svidande känsla som ömmar inne i musklen och samtidigt bidrar till en stelhet. Räddningen till denna typ av kramp/överansträngning i muskeln kan vara en tennisboll.

Du lägger dig på bollen och placerar den på musklen som ömmar. Sedan flyttar du runt kroppen ovenpå bollen tills du hittar en triggerpunkt. Här vilar du och har du hittat rätt kommer det stråla ut från punkten. Det kan göra ont, men på ett nyttigt sätt. Det beror lite på hur man upplever smärta.

Flytta runt bollen över muskeln för att hitta nya triggerpunkter.
De följande dagarna kommer du vara öm likt blåmärken där du masserat, men förhoppningsvis har rörligheten ökat och rörelsesmärtan minskat.

Fundera nu lite på varför du fick ont i första hand. Kanske är det en överansträngning, snedbelastning eller någon annan form av överkompensation. Styrketräning och rörlighet är inte fel för att förhindra att krampen uppstår igen.

Lycka till!

This entry was posted in Skador. Bookmark the permalink.

Leave a Reply