Min balans

Jag har precis varit hos min kinesiolog, Lena. Jag går till henne lite då och då för att kolla av balansen i kroppen. En kropp med rätt naringsstatus kan bygga upp ett starkt immunförsvar och följdaktligen hantera emotionella och fysiska påfrestningar bättre. Självklart är det inget som går att lita blint på, men jag är en stark förespråkare av att ha ett öppet sinne, plocka de bitar som passar en och var inte rädd att testa nya saker. Just Lena har hjälpt mig att få en bättre återhämtning genom att spåra näringsbrister och kolla PH-värdet i min kropp. Jag har tidigare skrivit om den sura och basiska balansen i kroppen och ju mer man tränar desto viktigare är den faktiskt. Kroppen preseterar sämre när den är sur, både på träning och till vardags. Däremot är det inte helt lätt att äta sig till en bra balans, man behöver vara lite om sig och kring sig.

Kroppen mår bäst av rena naturliga råvaror och Lena förespråkar att utesluta allt vete, mjölk, gluten, nötter, raffinerat socker, griskött,tomat, soja, vitlök, citrus, svamp och ägg. Utöver detta gäller det att kombinera sin tallrik rätt. Ät tex inte kolhydratrik mat tillsammans med proteinrik eller fett. Ät proteiner tillsammans med grönsaker och tänk också på NÄR du äter, vilken tid är bäst för din kropp.

Jag varken kan eller vill följa alla dessa råd, jag är helt enkelt inte där än utan tar det ett steg i taget. Däremot har jag gjort förändringar som gör att jag över lag mår bättre och presterar bättre, mycket tack vare att vara mer observant på PH-balansen och få i mig rätt näring. Vissa utav de livsmedel som jag har blivit sagd att undvika, har bra egenskaper som tex nötter och ägg. Där får man prioritera, livsmedlets högoktaniga protein och de bra fetter som finns, eller att de faktiskt kan störa min balans.

Eftersom jag inte är millitant på någon metod försöker jag hitta en väg som jag upplever passar min kropp utifrån vad jag är villig att “offra” och just nu är den balansen ganska bra.

This entry was posted in Kost. Bookmark the permalink.

Leave a Reply