Fler nyttiga livsmedel

Ananas: innehåller kalcium, magnesium, fosfor, kalium, folsyra samt c-vitamin. Ananasen innehåller det effektiva enzymet bromelain som dödar bakterier och parasiter i kroppen. Tyvärr angriper dock syran i ananasen tandemaljen.

Tofu: innehåller järn, aminosyror, kalcium, kalium, magnesium, A-vitamin samt K-vitamin. Tofu är en mycket bra proteinkälla för vegetarianer Dessutom förbättrar det hormonbalansen, tros motverka cancer samt sänker kolestrolhalten.

Majs: innehåller järn, magnesium, kalium, zink samt B3-vitamin. Majsen är bra för hjärnan och nervsystemet, dessutom effektivt emot eksem och tros motverka cancer. Även rikt på essentiella fettsyror.

Ägg: innehåller kalium, mangan, zink, B-vitaminkomplexet (1:a klassigt protein). Ägg är bra för skelettet och leder samt stärker immunförsvaret och är ett energirikt livsmedel.

Persika: innehåller kalcium, magnesium, fosfor, C-vitamin, kalium, betakroten samt folsyra. Persikan är vätskedrivande, laxerande, läätsmält och alkalisk (basisk). Den verkar rensande för njurar och blåsa.

This entry was posted in Kost. Bookmark the permalink.

Leave a Reply