Nu är hösten här

Idag var det kallt när vi startade, men oh vad Altorp är vackert nu. Höstlöv, fräsch luft och glada elever som orienterade i skogen.

Vi joggade upp till masten där vi vek av in i skogen till vårt första stopp. Här fortsatte vi uppvärmningen med burpees; armhävningar och djupa hopp. Det var rejält pulshöjande och perfekt som uppvärmningstopp. Den första styrkeövningen var axellyft i par, den känns rejält både för den som gör motstånd och den som pressar. Sedan var det dags för magen, sidsparkar sittandes på rumpan. En av mina personliga akilleshälar, jag är lite svag i höftböjarna till förmån för rumpan. Därefter körde vi liggande rodd, den känns duktigt i överkroppen.

Burpees

Vi fortsatte joggen genom skogen upp på vägen igen. Här lade vi oss på led och körde militärmarsch. Den är inte tokjobbig, men ett kul sätt att ta sig fram på. Så var det dags att sticka in i skogen igen för vårt andra styrkestopp. Vi körde plankserien där man står i olika positioner under 50 sek. Därefter var det näsan i marken för rygglyft (doften av skog och regn slår svettiga gymgolv alla gånger!

Innan vi joggade vidare sträckte vi ut i solhälsningen, nice. När vi kom ner till vägen igen så körde vi saxlöpning med tempo kombinerat med höga knän. Bra koordinationsträning och muskulöst bra för småmusklerna i bäckenet och bäckenbotten. Så var det dags för sista pulstoppen, kurirstafett. Grymt skönt att ta i allt vad man kan och trycka ifrån…Sista styrkeövningen var kickarna 12×3 på varje ben, dem satt där de skulle.

Vi joggade ner till utegymmet och avslutade med stretch, den sista övningen här var korkskruven, för ryggen. Fantastiskt skönt att sträcka ut och titta upp på trädkronorna i denna fantastiska höstluft. Fulla med energi och nöjda med oss själva var vi redo att ta oss an även denna fredag. Grymt jobbat alla!!

This entry was posted in Crosstraining, Träning. Bookmark the permalink.

Leave a Reply